Belgische Langhaarkatten

Vereniging 

Ook voor Halflang- Korthaar en Huiskatten 

 

 

 

Stambomen

 

Door het steeds duurder worden van allerlei materialen zijn we genoodzaakt de prijs van onze stambomen, met ingang van 1 maart, op te trekken naar € 11 per stamboom.

Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

Fold katten
www.vlaanderen.be/dierenwelzijn

Dierenwelzijn - Departement Omgeving

Vlaanderen is diervriendelijk
Verbod op Scottish fold katten

Vanaf 1 oktober 2021 is het kweken en verhandelen van fold katten zoals de Scottish fold verboden in Vlaanderen.

Wat zijn fold katten?
Fold katten of vouwoorkatten worden gekenmerkt door de naar voor gevouwen oortjes. De bekendste rassen zijn de Scottish fold en Highland fold.

Waarom is er een verbod?

De kenmerkende oren zijn het gevolg van een afwijking in het kraakbeen, ook wel osteochondrodysplasie genoemd, veroorzaakt door een mutatie in een gen. Het kraakbeen in het oor is misvormd wat de gevouwen oortjes geeft.
Het kraakbeen elders in het lichaam, zoals in de gewrichten, is echter ook misvormd. De voor- en achterpoten kunnen krom gaan staan en verdikken. De staartwervels verdikken en de gewrichten ontwikkelen zich abnormaal.
Voor de dieren is dit zeer pijnlijk. De symptomen lijken op artritis waarbij de gewrichten chronisch ontstoken zijn. Bewegen is moeilijk en pijnlijk. In ernstige gevallen worden de katten kreupel.
Er is geen behandeling mogelijk. De enige manier om deze aandoening te vermijden is het kweken van katten, die drager zijn van het gen, te verbieden.

Wat met de kittens die nog geboren worden?

Alle kattinnen die nu drachtig zijn, zullen werpen binnen de 63 dagen. De kittens zullen op de minimumleeftijd van 12 weken, voor 1 oktober verhandeld kunnen worden. Nieuwe dekkingen mogen vanaf nu niet meer plaats vinden omdat hiermee de datum van 1 oktober 2021 wordt overschreden.

Wat gebeurt er met mijn fold kat?

Als u al een fold kat heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. U mag uw kat houden. Maar u mag ze niet verkopen of (gratis) weggeven. Als u niet meer voor het dier kan zorgen, kan u het enkel afstaan aan een erkend kattenasiel. Het asiel mag het dier ter adoptie plaatsen.

Ik kweek met fold katten, wat nu?

U mag niet meer met de dieren kweken. U moet de dieren laten castreren / steriliseren.

Regelgeving

Ministerieel besluit van 13 april 2021 houdende vaststelling van de dieren die een erfelijke aandoening vertonen als vermeld in artikel 19, §2, en 27, §1, van het koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren’
 

 

Showplanning 2021 - 20??   

 

Door omstandigheden zijn er voor onbepaalde tijd geen shows meer gepland

 

 

Het clubkampioenschap wordt in 2021 niet opgestart

 

Wegens de geringe interesse wordt het clubkampioenschap afgeschaft vanaf 2017

 

 

Nieuwe prijs stambomen

 

Door de steeds maar duurder wordende prijzen, moeten we zelf ook onze prijs van de stambomen optrekken. we hebben het lang op de zelfde prijs kunnen houden maar zijn nu genoodzaakt onze prijs met € 1 per stuk op te trekken met ingang van 01/01/2019. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

 

Opgelet voor rekeningnummer

 

Voortaan voor alle betalingen die u aan de BLKV moet

richten is er nu nog maar één rekeningnummer.

 

BE82-8334-9842-5268

 

 Alle andere nummers vervallen.

 

Kampioenaanvraag Parallel Systeem

Opgelet, verandering in het parallel systeem!!!
We hebben besloten dat er voortaan geen titels in eigen club meer nodig zijn voor dit systeem, het komt niet altijd juist uit om op onze show een titel te halen als u aan een reeks bezig bent en om uw comfort te verhogen hebben we dit weggelaten.

 

Nieuw-Nieuw-Nieuw-Nieuw

 

Vanaf nu kan u indien u wenst op onze nieuwe stambomen ook uw paspoortnummer van uw kat haar inentingsboekje laten zetten.

Geef dit indien u het wenst duidelijk mee door voor ieder katje bij uw stamboomaanvragen.

 

 

Nieuwe stambomen.

 

We hebben nieuwe stambomen ontworpen op A4 formaat. Dit is voor veel mensen misschien handiger dan ons groot formaat van stambomen, voor kopieën van te nemen zal het al zeker een veel eenvoudigere klus zijn want anders moest je steeds minstens twee maal kopiëren voor je het er allemaal had op staan. Ze zijn mooi ontworpen en hangen ook nog vast aan een gloednieuw programma dat het ons in de toekomst allemaal nog wat makkelijke maakt om uw stambomen snel bij u te bezorgen. Momenteel kan je nog kiezen welke van de twee versies u wilt. Ons groot vertrouwd formaat of het nieuwe A4 formaat. Geeft u niets aan op het aanvraagformulier zal dit automatisch het nieuwe A4 formaat zijn.

 

Reclame clubblad en site.

 

Wie voor het jaar 2019 reclame in ons clubblad " Het Poezennieuws" en tegelijk op onze site wil plaatsen, kan zich momenteel opgeven bij het bestuur een mailtje is voldoende en wij zorgen dan wel voor de rest.

Op de pagina formulieren is een blad toegevoegd dat je kan gebruiken en waar de prijzen op vermeld staan.

 

 

Parallel Systeem

 

De BLKV volgt ook een parallel systeem waarbij de exposant niet naar het buitenland hoeft te gaan maar alle titels in eigen land kan behalen. De exposant heeft de vrije keuze tussen onze twee systemen en kan deze ook combineren zoals hij wenst, hij mag dus perfect de ene titel behalen in het normale systeem en de volgende in het parallel systeem of andersom. Zolang hij maar de nodige titels haalt die het systeem voorschrijft.

 

CAC & CAP 3 titels te behalen bij 3 verschillende keurmeesters
CACIB & CACIP 4 titels te behalen bij 3 verschillende keurmeesters
CAGCI é CAGPI 4 titels te behalen bij 4 verschillende keurmeesters
CACE & CAPE 4 titels te behalen bij 4 verschillende keurmeesters
CAGCE & CAGPE 5 titels te behalen bij 5 verschillende keurmeesters
CACM & CAPM 5 titels te behalen bij 5 verschillende keurmeesters

 

 

 

Home

Bestuur

Lidmaatschap

Formulieren

Advertenties